Bernadette – A főnökasszony

#vicces
#nők
#család

Vetítések

03.01. péntek, 20:00

Uránia Nemzeti Filmszínház

03.08. péntek, 20:30

Francia Intézet

A Bernadette március 8-i vetítésére online már nem árusítunk jegyeket, a vetítés előtt a helyszínen már csak korlátozott mennyiségben lesz jegy kizárólag a diák- ill. nyugdíjas igazolvány vagy IF pass kártyával rendelkezőknek. Ha péntek estére keresel filmet, ajánljuk a Liv S. szerelmeit, amit ugyanebben az idősávban, 19:30-kor vetítünk az Uránia moziban. A vetítés után bónuszként közönségtalálkozóra várunk a film a rendezőjével. 
 

Francia vígjáték, 2023, 92’
R.: Léa Domenach
Sz.: Catherine Deneuve, Denis Podalydès, Sara Giraudeau
Francia nyelven, magyar és angol felirattal

A filmvetítést követően a nemzetközi nőnap alkalmából egy kerekasztal beszélgetésre kerül sor a nők szerepéről és helyzetéről a magyar politikában, Bősz Anett, politikus, Budapest főpolgármester-helyettese és Sáfrány Réka, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség (és az Európai Női Lobbi korábbi elnöke) részvételével. A beszélgetés magyar nyelvű, tolmácsolás nélkül.

Férje kinevezésekor Bernadette Chirac nagy reményekkel költözik be a köztársasági elnöki palotába: hogy előléphet a háttérből, és végre megkapja a neki kijáró elismerést. Csakhogy a meglehetősen merev First Ladynek van néhány olyan tulajdonsága, amelyet a népszerűség kedvéért nem ártana levetkőznie.

2024-es César-díj jelölés a legjobb elsőfilm kategóriában.

Miért ajánljuk? A film sok humorral bizonyítja a „minden sikeres férfi mögött áll egy nő” tételt, miközben bepillantást enged a lassan történelemmé párlódó francia politika kulisszatitkaiba.

Betöltés...